KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Lidovce povede do krajských voleb Jurečka

Lidovce povede do krajských voleb Jurečka

Přidáno 16. 12. 2019

Delegáti Krajské nominační konference KDU-ČSL, která se konala v sobotu 7. 12. v Kostelci na Hané, rozhodli o pořadí kandidátů pro volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. KDU-ČSL v Olomouckém kraji zvolila do čela kandidátky Mariana Jurečku, poslance Parlamentu ČR a bývalého ministra zemědělství.

Ve svém nominačním projevu Jurečka představil své priority, k nimž patří především hospodářský rozvoj, rozvoj infrastruktury, podpora vzdělávání, podpora zdravotnictví a sociálních služeb, zohledňující demografický vývoj a stárnutí populace. „Máme v kraji dvě významné instituce, a to Univerzitu Palackého a Fakultní nemocnici. Obě dvě jsou na vysoké úrovni, ale jejich potenciál pro hospodářský rozvoj regionu zůstává nevyužitý, což by kraj měl změnit.“

Druhé místo kandidátky obsadil předseda olomoucké krajské organizace a předseda klubu krajských zastupitelů Ivo Slavotínek. Za své osobní priority označil dopravu, koordinaci velkých dopravních staveb různých investorů, oblast sociální péče a environmentální politiku Na další místa krajské kandidátky byli nominováni: starosta Kostelce na Hané a stávající krajský zastupitel František Horák, krajský zastupitel Jan Šafařík a náměstek olomouckého primátora Matouš Pelikán.

„Do krajských voleb půjdeme v koalici, která má k dnešnímu dni čtyři členy – vedle nás je to Strana zelených, s níž jdeme společně už potřetí, a nově máme podepsáno memorandum o spolupráci s TOP 09 a hnutím ProOlomouc. Nabízíme voličům silnou alternativu proti stávající krajské koalici,“ uvedl Jurečka. „Přestože do voleb schází ještě téměř rok, funguje tato koalice jako akceschopný tým, který už teď pracuje na krajském volebním programu. V dalších fázích volební kampaně chceme být co nejvíce mezi lidmi. Sociální sítě jsou sice významných komunikačním nástrojem dnešní doby, ale my budeme komunikovat s voličem  především osobně,“ dodal.