KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Otočení kormidla - správným směrem?

Otočení kormidla - správným směrem?

Přidáno 19. 4. 2018

V pondělí 16. dubna 2018 vydala Rada Olomouckého kraje tiskovou zprávu, ve které bilancuje nad svým dosavadním fungováním.

Současná koalice ANO/ČSSD/ODS deklarovala snahu omezit individuální dotace ve prospěch dotací programových. „Množství a především účel individuálních dotací je přitom velmi diskutabilní. A dalších téměř 70 mil. Kč hodlá krajská rada vydat na nesystémové finanční podpory. Proto slova o „zpřehlednění pravidel dotací“ zní jako z jiné planety, tedy spíš jako z jiného kraje.“ zdůraznil předseda klubu Koalice pro Olomoucký kraj (KpOK) Ivo Slavotínek.  "Nechápu, co pan hejtman a Rada kraje myslí otočením kormidla. Nejdříve palácový převrat a výměna hejtmana, kolaps autobusové dopravy v kraji a neustále nesystémové financování cestou individuálních dotací. A nedávno schválený rozpočet se schodkem půl miliardy. Navíc když vidíte, že oficiální koalice je fakticky doplněna o KSČM, SPD a SPO, tak to mi rozhodně jako správné směřování nepřipadá." dodal zastupitel KpOK Jan Šafařík.
A Ivo Slavotínek dodává: „Velké rozpaky budí také tlak krajské rady na uskutečnění obchodně-právních kroků v oblasti koordinace nakládání s komunálními odpady. Především malé obce mají obavy, aby se nestaly součástí projektu, na který nebudou mít reálný vliv a za který ponesou spoluzodpovědnost, podobně jako to zažívají v některých případech v oblasti správy vodárenské infrastruktury“.
KpOK oceňuje, že krajská rada přijala návrh zastupitelky Jitky Seitlové na zavedení on-line přenosů z veřejného jednání ZOK tak, aby veřejnost měla reálnou možnost sledovat kroky jednotlivých stran zastoupených v ZOK.

V Olomouci dne 18. dubna 2018
Mgr. Ivo Slavotínek, v.r.
Předseda klubu krajských zastupitelů Koalice pro Olomoucký kraj
slavotinek@muvb.cz